Press "Enter" to skip to content

Der er flere overvejelser ved valget af typen af hegn

Der er mange former for et hegn, man kan vælge imellem, og det er det fokusområde, som vi vil beskrive nærmere i denne artikel.

Men først skal vi se lidt nærmere på, at man skal afgøre med sig selv, hvad dette hegn egentlig skal kunne gøre for en.

For der er jo som sådan ingen grund til, at man nødvendigvis vil have et hegn, men der kan være flere årsager til det, som kan være lige dele æstetiske, som det kan være praktiske.

Måske kan man bare godt lide en bestemt type af hegn i en farve, som man husker fra barndommen, eller som giver gode minder for en.
Så bruger man tid på at opsætte det i en mindre højde, det er lavet af træ, og man maler det til.

Og så giver det en rar fornemmelse af, at man har afgrænset ens område af, selvom det som sådan ikke beskytter en.

Hvad skal dit hegn være lavet af?

Andre vil gerne have et naturhegn, da det bliver en forlængelse af haven på en naturlig vis, som også viser, at nu starter og slutter haven. Her hindrer man også, at nysgerrige blikke kigger ind, og man har nogenlunde sikret, at det ikke er alt for let at komme ind på ens domicil.

Men måske vil man netop gerne have et højt hegn. Det kan være et af mursten eller metal, hvor man måske gør det flere meter højt og bruger ekstra beskyttelse i form af pigtråd øverst oppe, overvågning med mere.

Der er også den type, man kan betegne som et mindre hønsenet, som man sætter op, der måske skal være til for at holde hunde eller andre kæledyr inde, deller den lidt mere permanente art, hvor man egentlig også bare gerne vil vise, hvor ens grund går til – men hvor man stadig lige kan vade henover det.