Press "Enter" to skip to content

Det har du brug for for at oprette en hjemmeside

Hvis du gerne vil oprette en hjemmeside, er der en række forskellige detaljer, som du skal have styr på. De vigtigste er dog, hvilket domæne du gerne vil have, og hvilke webhotel din hjemmeside skal ligge på. 

Hvilket domæne du gerne vil have, afhænger til dels af, hvilke domæner der er ledige. Så tjek domæne, inden du forelsker dig i et. Der findes en række forskellige steder, hvor du nemt og hurtigt kan tjekke, om et domæne er ledigt. For ikke at blive skuffet over, at dit domæne allerede er taget, kan det være en god ide, at du har flere i baghånden. Har du forelsket dig i et domæne, kan du selvfølgelig altid kontakte ejeren og høre, om han eller hun vil sælge. 

Et af de steder, hvor du har mulighed for at blive klogere på domæner, er på hjemmesiden ledigedomæner.dk. De har skrevet alt, hvad der er værd at vide om den lille, men vigtige detalje. Det er derfor et godt sted for dig at blive klogere. 

Køb domæne og webhotel sammen

Når du vil købe et domæne, kan du lige så godt gøre det samtidig med, at du køber dit webhotel. Webhotellet er den server, som din hjemmeside kommer til at ligge på. Uden serveren kan din hjemmeside altså ikke være online. Det er derfor også et vigtigt element i forhold til at have en hjemmeside. 

Hos de fleste webhoteller har du mulighed for at købe dit domæne samtidig med, at du opretter abonnement på et webhotel. Dermed har du altså slået to fluer med et smæk. 

Det behøver hverken at være dyrt for dig at købe et webhotel eller at købe et domæne. Et domæne koster typisk omkring 50 kroner om året, og et webhotel kan du finde for helt ned til 10 kroner om måneden det første år.