Press "Enter" to skip to content

Gammeldags pandekager til din brunch

Langt de fleste mennesker elsker pandekager. Og uanset om du foretrækker de små, tykke amerikanske pandekager, de klassiske tynde pandekager eller måske russiske blinis, vil pandekager udgøre et lækkert alternativ til brød i mange situationer. Tapasbordet bliver en anelse mere varieret, hvis du kan bruge pandekager som basis for pølse, skinke eller patéer. I det mexicanske køkken er pandekager i form af burritos nærmest uundværlige – og selv i de mere eksotiske køkkener findes varianter af pandekager, som gør de enkelte retter mere interessanter. I det etiopiske køkken bruges de surdejs hævede injira som besti, og den syrlige smag går fint i spænd med de stærke og sødlige krydderier. Men de mest populære pandekager herhjemme er stadig de gammeldags danske pandekager.

Gammeldags pandekager – et must til din brunch

Inden for de seneste tyve år er brunch blevet et populært og velkendt fænomen i Danmark. Og den spændende og lækre morgenmad-frokost kombination er efterhånden rykket fra caféerne og ind i de små hjem. Det er blevet moderne selv at tilberede sin brunch med alt, hvad det indebærer: Røræg, bacon, små, krydrede brunch pølser, toast med peanut butter og syltetøj og appelsinjuice og kaffe ved siden af. Hertil hører, som det søde indslag, pandekager med ahornsirup og evt. blåbær.

Forbered selv dejen til brunch pandekager

De fleste caféer og restauranter serverer amerikanske pandekager til brunch. Du kan dog give din egen brunch et dansk præg ved at servere de klassiske, gammeldags pandekager til din brunch. De smager mindst lige så godt, og er nemme at lave. Danske, gammeldags pandekager kan – i modsætning til de amerikanske – spises sammenrullet med såvel sirup og bær som sukker, is eller syltetøj. Det anbefales, at du laver din pandekagedej dagen i forvejen, så den får tid til at hvile.

Du kan finde opskriften på gammeldags pandekager på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/31044/pandekager-gammeldags