Press "Enter" to skip to content

Hjælp til juridiske processer under boligkøb

At købe egen bolig er en stor beslutning. Ikke alene er det en stor investering – det er også afgørende for, hvor man kommer til at tilbringe de næste mange år af sit liv, og dermed ofte også, hvor man slår sig ned og stifter familie. Med så meget på spil er det ikke mærkeligt, at man som køber ønsker at sikre sig, at handlen er i gode hænder. Og eftersom ejendomsmægleren kun må rådgive én part, nemlig sælger, kræver det, at køber hyrer sin egen juridiske vejleder. Her kommer boligadvokaten ind i billedet. 

Bor man i Odense, eller ønsker man at bosætte sig der, har man mange muligheder når det kommer til at vælge sin vejleder. Der er mange boligadvokater i Odense, da det er et stort marked, og du er dermed garanteret et konkurrencepræget miljø, hvor hver et advokatfirma vil gøre sit yderste for at tilbyde dig den bedste service. En sådan god service, hvor der er fokus på tryghed hele vejen igennem handlen, er da også ekstremt vigtig. Man må nemlig være sikker på, at der er styr på alle juridiske dokumenter.

En boligadvokat kan eksempelvis hjælpe med at få besigtiget ejendommen udover den besigtigelse, som allerede er en del af den tilstandsrapport, man har modtaget fra sælger. Man kan nemlig ikke altid være sikker på, at alt i besigtigelsen er korrekt, hvilket kan få negative konsekvenser, da man derfor som køber indgår i aftalen på falsk grundlag. Derudover skal eksempelvis lokale miljøplaner og ejerforeningers aftaler også ses efter, så man igen er helt sikker på, præcis hvad man får med i handlen. Dette er igen områder, som en boligadvokat har stor erfaring med. 

Derudover er advokatforbeholdet endnu en fordel – måske endda den største – ved at hyre en boligadvokat. Et advokatforbehold skrives ind i købsaftalen, og betyder, at køber kan trække sig ud af aftalen selv efter underskriften – uden ekstra omkostninger. For efterser ens boligadvokat købsaftalen og finder mangler, der ikke kan accepteres, kan aftalen på simpel vis annulleres eller genforhandles. 

Der er altså mange ting i en bolighandel, hvor hjælp fra en professionel med stor viden indenfor feltet kan være en fordel. Uden en boligadvokat risikerer man at overse ting, der kan komme til at koste dyrt efter købsaftalen er underskrevet. Processen er lang, og det er vigtigt at føle sig tryg hele vejen igennem – fra første kig på boligen til ejerskabet er i hus. Med hjælp fra den rette boligadvokat bliver handlen en sådan sikker og professionel oplevelse.