Press "Enter" to skip to content

Spar penge på dit varmeforbrug med en varmepumpe

Mange mennesker er i disse år gået ovre til mere miljøvenlige energiformer, når det handler om boligen. For at skabe et energi effektivt og miljørigtigt hjem, behøver der ikke at skulle så meget mere til end en god varmepumpe af høj kvalitet. Med en varmepumpe kan du reducere din varmeregning med op til 80%, samtidig med, at du gør noget godt for miljøet. En varmepumpe benytter sig nemlig af den varige energikilde, som ligger i temperatur forskellen mellem udendørs og indendørs luft. Og så kan du med god samvittighed fyre op for varmen i det kolde vinter halvår, eller tage lange, varme bade, i tryg forvisning om, at det hverken går ud over vort fælles miljø eller din egen pengepung.

Forskellige varmpumper til forskellige typer bolig

Der findes flere forskellige typer varmepumper af varierende effektivitet. Fælles for de rte hovedtyper – jord til vand, luft til vand, og luft til luft – er, at de benytter en teknologi, som gør det muligt at udvinde varme energi fra forskellen på temperaturer i det undedørs miljø, og så et materiale med et lavt temperatur punkt (også kaldet et kølemiddel). Alle tre typer varmepumpe er miljøvenlige og energibesparende.

Forskellen ligger i etableringen. En jord til vand varmepumpe, som du måske kender under betegnelsen jordvarme anlæg, er ret så krævende og omkostningsfuldt at etablere. Du skal være i besiddelse af en stor disponibel grund – for eksempel en have – som så skal graves op, at der kan lægges slanger ned. Og så skal du have kommunal tilladelse for at etablere et jordvarme anlæg. Som alternativ kan du montere en luft til vand varmepumpe – de mest effektive modeller af denne variant kan sagtens levere varmt vand til såvel varmedistribution i din bolig som til dine varme bade.

Du kan læse mere om luft til vand varmepumper på http://www.gramenergi.dk/