Press "Enter" to skip to content

Tag dig godt af dit trægulv

Når lakken er begyndt at blive slidt igennem på dit trægulv, eller træet har fået mange ridser og hakker, så er det blevet tid til at se på, om dit gulv skal have en makeover. Du kan som oftest nøjes med en gulvafslibning, men hvis gulvet er meget ujævnt, kan du risikere at skulle afhøvle det, hvilket slider væsentlig mere på gulvet.

Du kan heller ikke foretage en afslibning i tide og utide, for gulvbelægningen bliver stadig tyndere og tyndere for hver gang, du sliber det, selv hvis du er nænsom. Nogle gange er det dog nødvendigt, for at få et pænt gulv, men derefter har du også frit valg ift. efterbehandling, selvfølgelig med det forbehold, at den træsort, dit gulv er lavet af, kan have begrænsninger. Læs evt. mere om gulvafslibning på https://xn--gulvafslibning-kbenhavn-0mc.dk/gulvafslibning-dragor/. Nogle gange, kan du dog slippe for at slibe, hvis du har behandlet dit trægulv med sæbe eller olie, da de ofte kan friskes op, med en grundig afrensning og ny behandling.

Kan gulvet tåle afslibning?

Hvis du har et massivt trægulv, så vil det ofte kunne klare flere afslibninger end f.eks. et lamelgulv. Massive gulve er lavet af brædder eller parket, som er samlet med not og fer. Her er det vigtigt, at gulvet ikke bliver slebet så langt ned, at samlingen bliver svækket. Det er der heldigvis en måde at tjekke. Du kan stikke en tynd spartelklinge ned i samlingen for at måle højden ned til feren. Der skal minimum være 4 mm ned til feren, inden du sliber.

Ofte vil et lamelgulv være noget tyndere, og derfor har de også et mindre slidlag. Du kan tjekke lamelgulvets tykkelse ved at fjerne fejelisten i kanten og stikke et lille stykke spejl ned. På den måde kan du vurdere tykkelsen. Der skal som hovedregel være mindst 2-3 mm. slidlag tilbage efter slibningen.