Træfældning er ikke nemt i tætbevoksede områder

04 maj 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Det er som sådan “nemt” at have med at gøre, hvis man skal fælde et træ på en åben mark, og man ikke behøver skære grene af det først, og der ikke er huse eller andet i vejen, som træet kan falde ned over, så længer man fjerner alt andet mandskab og maskinel, end det der skal bruges, så der er mindre, træet kan lande på, når man fælder det.

Det er jo lettere at fælde træet fra bunden, end at man skal hen at skære det af i sektioner fra toppen. Man kan altid senere skære det ud i mindre bidder, så man lettere kan komme af med træet, om man skal bruge det til at varme op med eller noget helt andet.

Til slut er der så plads til, at man kan fjerne stubben og rødderne, hvis der er behov for det.

Træerne skal fældes på den måde, der kan lade sig gøre

Men det er jo straks noget andet, hvis træer står tæt og endda meget tæt.

Hvis man prøver at fælde sådan et træ, så er der en stor chance for, at det bare vil falde over i et andet eller nogle andre træer og blive stående her.

træfældning

Så kan man fælde det træ, som det læner sig op ad, men det kan bare ende med at skabe en uheldig dominoeffekt, hvor træerne hviler mod hinanden, så man ender med ikke at have system over, hvilke træer der hvilker mod hvilke.

Hvis der er mulighed for det, så må man næsten prøve netop at kravle op i dem og fjerne dem i sektioner.

Ellers må man prøve at lægge en plan for, hvordan man nemmest kan komme til at komme af med de her træer ved at fælde dem, og det drejer sig nok om at starte i udkanten og fælde de træer, der står her.

Flere nyheder